Hizbullah 2 haftalık süreyi uzatmıyor

img
Hizbullah 2 haftalık süreyi uzatmıyor YDH

SAAF-Hizbullah sözcülerinden Hüseyin Rahal, ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunda




SAAF-Hizbullah sözcülerinden Hüseyin Rahal, ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunda parlamentoda çoğunlukta bulunan gruplara verdikleri iki haftalık süreyi uzatmayacaklarını belirtti.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Hizbullah Sözcülerinden Hüseyin Rahal, “ulusal birlik hükümeti kurma konusundaki istişare görüşmesi meselesinin üzerinden yalnızca bir hafta geçti; Hizbullah aldığı karardan dönmeyecektir zira görüşmelerin bir hafta gecikmesinden parlamentoda çoğunlukta olan gruplar sorumludur” dedi.

 

“Biz Meclis Başkanı Nebih Berri’nin isteği üzerine ramazan ayını da kapsayan 45 günlük süreyi uzattık; ama artık yeni bir süre uzatımına gitmeyeceğiz. Ulusal birlik hükümetinin kurulmaması durumunda halkın sokaklara çıkması için verdiğimiz süreyi uzatmayacağız” diyen Rahal, ulusal birlik hükümetinin kurulmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, el-Menar televizyonuna verdiği demeçte parlamentoda çoğunlukta bulunan siyasi gruplara ulusal birlik hükümetinin kurulması için iki haftalık bir süre verdiklerini belirtmiş, bunun gerçekleşmemesi halinde halkın sokak gösterileri düzenlemesi de dahil olmak üzere tüm yasal yollara başvuracaklarını belirtmişti.

 

Öte yandan Lübnan’ın en etkili Maruni Hıristiyan liderlerinden Ulusal Özgürlük Partisi Başkanı Mişel Aun, bakanlıkların yüzde 44’ünün muhalefet partilerine verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Mişel Aun’un bu önerisine göre 30 bakanlığın bulunduğu Lübnan’da parlamentoda çoğunlukta olan 14 Martçılar 17, muhalefet partileri ise 13 bakanlık elde etmiş olacak.