Suudi hakimiyetindeki Güney Yemen’de protestolar dinmiyor
Suudi koalisyonunun ekonomik abluka uyguladığı Sana hükümetinin kontrolündeki bölgelerde huzur ve istikrar hakimken, Suudi koalisyonunun kontrolü altındaki Güney Yemen kitlesel gösterilerle sarsılıyor.
YDH- YPA’nın haberine göre Yemen’in güney illerinden Abyan, dün Suudi liderliğindeki koalisyona bağlı Mansur Hadi hükümetinin yolsuzluklarını ve ekonomik gerilemeyi kınayan kitlesel bir gösteriye sahne oldu.
Göstericiler Abyan’da hükümetin ve eyaletin valisi Ebu Bekir Hüseyin'in görevden ayrılması çağrısında bulunan sloganlar attılar. Yaptıkları açıklamada, hükümetteki “yolsuzluğun sembolleri” ayrılıncaya kadar tırmanışı sürdürme sözü verdiler. Yasadışı yerel para biriminin dövizler karşısında çöküşünü, Hadi hükümetinin halkın acılarına sessiz kalmasını ve gıda fiyatlarındaki çılgın artışı kınadılar.
Sana hükümetinin Aden Valisi Tarık Salam Salı günü yaptığı açıklamada, Suudi-BAE koalisyonunun işgal güçlerinin Aden'in evlatlarına ve işgal altındaki ile uyguladığı açlık ve yıldırma politikasının, vatandaşları işgal ve istilacı güçlere karşı koymaktan caydırmayacağını söyledi.
Suudi destekli Mansur Hadi hükümetinin, temel hizmetlerin ve istikrarın bulunmaması ve çeşitli isimler altında silahlı terör gruplarının yayılması sonucu sağlık ve insani felaketlere neden olduğunu belirtti. Bu terörist grupların Aden ve işgal altındaki valilikleri bir ölüm ve kaos bataklığına çevirdiğini söyledi.
Tarık Selam, halk devrimini Aden'de, onu belirli bir gücün veya grubun emellerine göre siyasallaştırma ve yürütme yönündeki şüpheli girişimlerle etkileşime girmekten korumanın önemine değindi.
Güney bileşenlerini, işgalci hırsları ve yıkıcı projeleri karşısında bir araya gelip birlikte çalışmaya ve aynı zamanda ulusun zenginliği ve yetkinliklerinden geriye kalanları korumak için bir arada durmaya çağırdı.
İlgili Haberler
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
Yemen ordusu Suudi güçlerinin silah depolarını vurdu
03 Kasım 2026 20:18
