Olmert: Emirlikler’le yirmi yıldır ilişkimiz var

img
Olmert: Emirlikler’le yirmi yıldır ilişkimiz var YDH

İsrail rejiminin eski Başbakanı Ehud Olmert, Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerinin yirmi yıldır sürdüğünü belirterek Netanyahu’nun Emirlikler ziyaretinin bir seçim şovu olduğunu söyledi.




YDH- El Meyadin televizyonunun haberine göre Jerusalem Post ve Maariv gazetelerinin muhabirleriyle bir toplantı yapan eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail rejimiyle Abu Dabi arasındaki ilişkilerin Ariel Şaron döneminde başladığını, kendisinin başbakanlığı döneminde de devam ettiğini söyledi.

Ariel Şaron 2001 ile 2006; Ehud Olmert ise 2006 ile 2009 yılları arasında İsrail rejiminin başbakanlığını yapmıştı.

 Ehud Olmert, kendisinin normalleşme anlaşması imzalanmadan önce dört veya beş defa Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiğini söyledi.

İsrail rejimi ile Emirlikler arasında birçok yönden çok güçlü ilişkiler bulunduğunu belirten Olmert, “Emirlikler, bu ilişkiden çok memnun; fakat benim düşünceme göre Emirlikler, İran’a karşı bir savaşa veya tehdit edici bir suçlamaya katılmaya hiç de istekli değil” dedi.

İsrail rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyareti çeşitli sebeplerle beşinci kez iptal edilirken, Olmert Netanyahu’nun Emirlikleri ziyaret etmeyi seçim propagandası için kullanmak istediğini söyledi.