Blinken Bin Selman’a katil demedi
Amerikan Dışişleri Bakanı Anthony Blinken CNN’e verdiği bir röportajda şaşırtıcı ifadeler kullandı.
YDH- El Mesire televizyonunun haberine göre, Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNN spikerinin, Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ı Kaşıkçı cinayetinden ötürü “katil” olarak tanımlar mısınız, sorusunu reddetti. “Katil” demedi.
Amerikan Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” demişti.
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, CNN'e verdiği röportajda Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ı "katil" olarak tanımlamaktan kaçındı.
Sunucu, ABD Başkanı Joe Biden'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "katil" olarak gördüğü ifadeleriyle Blinken’in MBS hakkındaki görüşleri arasında bir karşılaştırma yapmaya çalıştı. “Başkan Biden, Vladimir Putin'e katil demekten çekinmedi. Sİz, Muhammed Bin Salman'ı bir katil olarak görüyor musunuz?" diye sordu.
Blinken cevabında, ABD'nin her gün "sakıncalı" ve "tiksindirici" şeyler yapan diğer ülkelerin liderleriyle uğraşması gerektiğini söyleyerek, “ABD'nin çıkarlarını ve değerlerini ilerletmek için “onlarla ilgilenmek önemlidir” şeklinde cevap verdi.
Blinken ayrıca Muhammed bin Selman’ın “muhtemelen” Suudi Arabistan'ın gelecekte uzun süreli lideri olacağını ve Yemen'deki savaşı sona erdirmek gibi konularda onlarla birlikte çalışmak için güçlü menfaatler olduğunu sözlerine ekledi.
Blinken'in bu sözleri ise, düşman ülkelerde demokrasi, insan hakları, insan onuru ve ifade özgürlüğü konularını abartan fakat müttefik olarak gördüğü ülkelerde bu konuları görmezden gelen ABD’nin açık ikiyüzlü politikasının bir yansıması olarak değerlendirildi.
İlgili Haberler
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
Yemen ordusu Suudi güçlerinin silah depolarını vurdu
03 Kasım 2026 20:18
