İsrail’in Beyt Hanun saldırısı işe yaramadı

img
İsrail’in Beyt Hanun saldırısı işe yaramadı YDH

SAAF-İsrail’in Beyt Hanun’dan çekilmesinin ardından Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam




SAAF-İsrail’in Beyt Hanun’dan çekilmesinin ardından Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail’in Sederot kentini Kassam füzeleriyle vurdu.

 

Filistinli direniş gruplarının roket saldırılarını önleme gerekçesiyle Gazze’deki Beyt Hanun kentine bir haftadır saldırılar düzenleyen İsrail ordusunun kentten çekilmesinin hemen ardından Hamas’a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Sederot kentine roket saldırısı düzenledi.

 

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında öngördüğü hiçbir hedefi gerçekleştiremediği vurgulanarak “Siyonist düşman yenildi ve başı eğik bir şekilde Beyt Hanun’dan çekildi. Siyonist yerleşim merkezlerine yapılan roket saldırılarını önleme hedefini hiçbir şekilde gerçekleştiremediler” denildi.

 

Hamas da yayınladığı açıklamada “Düşmanın saldırıları direnişçi halkı zaafa uğratamadı; tersine bu saldırılar, Filistin halkının cesaretini daha da arttırdı” ifadesine yer verildi.

 

İsrail’in Beyt Hanun saldırısının esir olarak tutulan İsrail askeri konusundaki tutumlarını değiştirmediğini belirten Hamas, Filistin topraklarının özgürleştirilmesinin ve Filistin halkının haklarının geri alınmasının tek yolunun direniş ve mücadele olduğu ifade edildi.

 

İsrail, Filistinli grupların düzenlediği roket saldırılarını önlemek gerekçesiyle yaklaşık bir haftadır, Gazze’deki Beyt Hanun kentine saldırılarda bulunuyordu.

 



Makaleler

Güncel