Meşhedani, Ahmedinejad’a teşekkür etti

img
Meşhedani, Ahmedinejad’a teşekkür etti YDH

SAAF-Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la




SAAF-Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la yaptığı görüşmede İran’ın Irak’ta barış ve istikrarın sağlanması yönünde önemli bir rol oynadığını belirtti.

 

Tahran’da düzenlenen Asya Ülkeleri Meclis Başkanları toplantısına katılmak üzere İran’a giden Irak Meclis Başkanı Meşhedani, İran’ın Irak’a birçok alanda yardımda bulunduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a teşekkür etti.

 

İran’la Irak’ın iki ülke halkının kültürel ve düşünsel müşterekleri bulunduğunu belirten Meşhedani, İran’ın Irak’ta barış ve istikrarın sağlanması konusunda oynadığı rolü takdirle karşıladıklarını ifade etti.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da Irak’ta güvenliğin en kısa zamanda sağlanması gerektiğini belirterek “Irak’taki gruplar arasında birliğin sağlanması ve etnik ve mezhebi ihtilafların önlenmesi gerekmektedir” dedi.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Irak’ın yapım ve onarımı ile ilgili olarak ülkesinin tecrübelerini Irak hükümetiyle paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.