Mişel Aun: Sinyore hükümeti ulusal bütünlükle oyun oynuyor

img
Mişel Aun: Sinyore hükümeti ulusal bütünlükle oyun oynuyor YDH

SAAF-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, hükümetin Refik Hariri cinayetiyle ilgili




SAAF-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, hükümetin Refik Hariri cinayetiyle ilgili uluslar arası mahkeme kurulmasına ilişkin BM taslağını kabul etmesini sert bir şekilde eleştirdi.

 

Radyo Sawa’ya bir demeç veren Lübnan Parlamentosundaki Reform ve Değişim grubunun lideri Mişel Aun, hükümetin Refik Hariri cinayetiyle ilgili uluslar arası mahkeme kurulmasına ilişkin BM taslağını kabul etmesini eleştirerek “Sinyore hükümeti halk tabanından yoksundur ve ulusal bütünlükle oyun oynamaktadır” dedi.

  

Sinyore hükümetinin, söz konusu mahkemenin İran ve Suriye tarafından engellendiği yönündeki iddialarını saçma ve temelsiz diye niteleyen Mişel Aun, taleplerinin ulusal birlik hükümetinin kurulması olduğunu ve bu meselenin İran’la, Suriye ile ve mahkemeyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

 

Başta Cumhurbaşkanı Emil Lahud olmak üzere Hizbullah ve müttefikleri Emel ve Mişel Aun, 6 bakanın istifasıyla bakan sayısı 24’ten 18’e düşen mevcut bakanlar kurulunun aldığı bu kararın yasalara aykırı olduğunu ifade ediyor.