Son Dakika
İnşa

Emirlikler, Yemen’in güneyinde İsrail için havaalanı açtı

05 Nisan 2022 Bu sayfayı yazdır

Birleşik Arap Emirlikleri, ırkçı İsrail rejiminin istihbarat faaliyetlerini kolaylaştırmak için Yemen’in güneyindeki stratejik Sokotra adasında havaalanı açtı.

Emirlikler, Yemen’in güneyinde İsrail için havaalanı açtı
Emirlikler, Yemen’in güneyinde İsrail için havaalanı açtı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Sahifatu’l Yemeni’nin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri işgal altında tuttuğu Yemen’in Sokotra adasının yanı başındaki Abdulkuri adasında pazartesi günü ırkçı İsrail rejimi tarafından kullanılacak bir havaalanı açtı.

Haberde Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abdulkuri adasındaki bu havaalanını Suudi destekli Mansur Hadi hükümeti ile koordinasyon kurmaksızın Yemen toprakları dışına doğrudan uçuş yapılmasını sağlamak için açtığı bildirildi.

Havaalanı ile ilgili açıklamada bulunan kaynaklar, bu havaalanının açılması sayesinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sokotra Adası’nın merkezindeki “Hudeybu” adasındaki havaalanı denetimine tabi olmaksızın Yemen topraklarına yabancı askeri uzmanlar getirebileceğini ve değerli taş ve tarihi eser kaçakçılığının kolaylaşacağını söyledi.

Haber içi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ırkçı İsrail rejiminin bu adadaki havaalanını kullanmasına izin verdiğinin belirtildiği haberde Emirliklerin Yemen adalarından ve Kızıldeniz’in güneyindeki Bab el-Mendeb Boğazı’nda istihbarat çalışmalarını genişletmek amacıyla İsrail’le ortak gözlem noktaları oluşturduğu hatırlatıldı.

Beş petrol havzasının bulunduğu Abdulkuri adası, Sokotra takım adalarının en önemlilerinden biri olarak kabul ediliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin işgali altında bulunan bu ada Hint Okyanusu’ndan Afrika Boynuzuna ve Bab el-Mendeb Boğazı’na kadar tüm deniz trafiğinin izlenmesine imkan sağlıyor.

İlgili Haberler