İran keşif uçakları ABD uçakgemilerini izlemiş

img
İran keşif uçakları ABD uçakgemilerini izlemiş YDH

SAAF-İran keşif uçaklarının Fars Körfezi’ndeki ABD savaş gemilerinin filmlerini çektiği ve ABD




SAAF-İran keşif uçaklarının Fars Körfezi’ndeki ABD savaş gemilerinin filmlerini çektiği ve ABD ordusunun buna engel olamadığı belirtiliyor.

 

ABD savaş gemilerine ait görüntülerin Fars Körfezi’nde çekildiği belirlenirken İran televizyonunda da yayınlanan bu görüntülerin ne zaman çekildiği bilinmiyor.

 

Görüntülerin İran ordusuna bağlı insansız hava araçlarıyla çekildiği belirtilirken, ABD savaş gemilerinin bu görüntüleri alan İran’a ait keşif uçaklarını önleyemediği ifade ediliyor.

 

ABD’nin, Fars Körfezi’nde ünlü “Eisenhower” ve “Enterprise” adlı savaş gemilerinin de katıldığı bir askeri tatbikat yaptığı sırada, İran Ordusu da aralarında Körfez’in de bulunduğu ülkenin 16 bölgesinde “Yüce Peygamber-2” adlı bir askeri tatbikat gerçekleştirmiş ve yeni silahlarını denemişti.

 

Batı kaynakları ABD’nin uçak gemilerini Körfez’e göndermesini İran’a karşı muhtemel bir saldırıya hazırlık şeklinde değerlendirmiş, İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Efraim Sneh de ülkesinin doğuracağı sonuçlar bakımından İran’a yönelik bir askeri operasyondan yana olmadığını; ama İran’ın nükleer silah elde etmemesi için İsrail’in bir son adım olarak İran’a askeri operasyon düzenleyebileceğini belirtmişti.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni ise İsrail’in İran’a karşı “aptalca” bir işe kalkışması durumunda İran silahlı kuvvetlerinin birkaç saniye içinde İsrail’e sert ve ezici bir darbe indireceğini belirtmişti.

 



Makaleler

Güncel