Direniş cephesinde bugün (21 Kasım)

img
Direniş cephesinde bugün (21 Kasım) YDH

Direniş Ekseni güçleri, savaşın 46’ıncı gününde başta Gazze olmak üzere bölgenin birçok yerinde İsrail ve Amerikan hedeflerini vurmaya devam etti.




YDH- Savaşın 46’ıncı gününde 21 Kasım itibariyle Filistin, Lübnan ve Irak direnişinin operasyonlarını derledik.

Filistin 

Filistin Direnişi, ez-Zeytun ekseninde bir grup İsrail askeriyle şiddetli çatışmalara girdi. Çatışmalar sırasında Filistin Direnişinin İsrail ordusunu RPG ile doğrudan vurması nedeniyle çok sayıda İsrail askerinin yaralandığı bildirildi. Zeytun mahallesinin batısında İsrail’e ait bir zırhlı personel taşıyıcı tamamen imha edildi. 

Şeyh Rıdvan mahallesi ve en-Nasr mahallesinde İsrail’e ait 3 askeri araç “Tandom” top mermileri ve el yapımı bombalarla vuruldu.

Beyt Hanun, Beyt Lahiya, Cibaliya ve et-Tavam bölgelerindeki çatışma alanlarında İsrail ordusuna ait 9 Merkava tankı, 3 APC ve bir askeri araç Filistin Direnişi tarafından vuruldu. 

Gazze Şehri'nin güneyinde konuşlanmış İsrail kuvvetleri orta kalibreli havan toplarıyla hedef alındı. Filistin Direnişi, İsrail’e ait Ra'im askeri üssüne yönelik füze bombardımanı gerçekleştirdi.

Filistin Direnişi gün içerisinde Gazze şeridinde başta Kefer İzze ve Kefer Saad olmak üzere bir çok noktayı füze ile vurdu. 

El Kassam Tugayları askeri sözcüsü Ebu Ubeyde 20 Kasım akşamı yaptığı konuşmada Cumartesi günü İsrail piyade kuvvetlerine karşı roketatar kullanarak pusu kurmak da dahil olmak üzere bir dizi özel operasyon gerçekleştirdiklerini bu operasyonlarda çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü ve 72 saatte 10'u APC olmak üzere 60 İsrail askeri aracını imha ettiklerini açıkladı.

Lübnan 

Hizbullah yerel saatle sabah 06:40'ta Metula yerleşim yerinde İsrail askerlerinin silahlarla konuşlandığı bir evi roketlerle vurdu. Olayda yaralanan askerler olduğu rapor edildi. 

Hizbullah yerel saatle 09.50'de Hadab el-Bustan’da İsrail ordusuna ait bir alanı saha şartlarına uygun silahlarla vurduğunu açıkladı. 

Hizbullah yerel saatle 13.45'te Cel el-Alam bölgesini roketlerle vurdu. 

Hizbullah yerel saatle 14.30'da Cel el-Deyr bölgesindeki İsrail ordusuna ait noktaları saha şartlarına uygun silahlarla vurduğunu açıkladı.

Hizbullah yerel saatle 15:45'te Avivim yerleşimindeki bir evde toplanan İsrail askerlerini güdümlü füzelerle vurdu. 

Hizbullah yerel saatle 15.50'de el-Malikiye’de İsrail askerlerinin toplandığı alanı uygun silahlarla vurdu. Hedefin tam isabet aldığı bildirildi.

Saat 16.05'te Natua yerleşimi yakınındaki bir İsrail tankını vurab Hizbullah yerel saatle 16:10'da İsrail ordusuna Beyt Hilal askeri üssünü Grad füzeleriyle vurdu. Hizbullah yerel saatle 16.15'te de İsrail Rafael Askeri Sanayi Şirketi'ne ait bir askeri fabrikaya füzelerle saldırı düzenledi. Saldırı sonrası bölgede yangın çıktı.

 

Irak/Suriye 

Irak'taki İslami Direniş, Gazze'ye destek amacıyla ABD’nin Irak’ın basıtındaki Ayn el-Esed üssüne yönelik kamikaze insansız hava aracıyla saldırı düzenledi. 

Irak İslami Direnişi, Ayn el-Esed'deki ABD üssünü, yüksek patlayıcı madde taşıyan balistik füzelerle de vurdu.