Filistin direnişi, İsrail yerleşimlerini vurmaya devam ediyor

img
Filistin direnişi, İsrail yerleşimlerini vurmaya devam ediyor YDH

İsrail’in 40 günü aşan ağır bombardımanına rağmen Filistinli direniş grupları, İsrail ordusunu ve yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor.




YDH- Gazze’yi işgal eden İsrail birliklerini püskürtmeyi başaran Kassam ve Kudüs Tugayları, İsrail rejiminin sivilleri hedef alan hava bombardımanlarına cevaben yerleşim yerlerini füzelerle bombaladı.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze’yi işgal eden İsrail güçlerini pusuya düşürdüğüne ilişkin yeni görüntüler yayımladı. Görüntülerde Gazze'nin doğusundaki Cuhr el-Dik bölgesindeki bir evin içinde mevzilenen İsrail askerlerinin Filistinli direnişçiler tarafından vurulması yer alıyor. 

Filistin İslami Cihat Hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları da İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv’e füze saldırıları yaptığını açıkladı.

Kudüs Tugayları ayrıca, İsrail askeri araçlarının vurulduğuna ilişkin görüntüleri yayımladı.

Filistinli direniş grupları, Gazze sınırındaki ‘Raim’, ‘Nir Oz’ ve ‘Mevtahim’ yerleşimlerini roketlerle vurduğunu duyurdu. En az dokuz İsrail tankı, üç piyade savaş aracı ve bir askeri aracın da çeşitli yönlerden vurulduğu açıklandı.

Kayıpları konusunda medyaya çok sıkı bir sansür uygulayan İsrail rejimi, dün sabah aralarında Givati Tugayı'ndan bir subayın da bulunduğu en az iki askerin öldürüldüğünü açıkladı. 

İsrail rejimi bu kayıpla birlikte Ekim ayının başından bu yana askerlerinden şimdilik sadece 389’unun öldüğünü resmi olarak itiraf etti.

İsrail ordusu ayrıca iki yedek asker ile diğer üç askerin de çatışmada ağır yaralandığını bildirdi.

Öte yandan İsrail’in resmi olarak sunduğu ölü İsrail askeri sayısı ile Hizbullah ve Kassam Tugayları tarafından paylaşılan rakamlar arasında önemli bir fark var. Direniş hareketleri tarafından sunulan rakamların çok altında veriler paylaşan İsrail medyası, gerçek kayıplarını açıklamama yönünde köklü bir politikaya sahip.

"İsrail", Lübnan sınırında altı asker ve bir yerleşimcinin öldürüldüğünü bildirirken, Hizbullah 1 Kasım'da, Lübnan sınırındaki çatışmalarda ölü ve yaralılar dahil en az 120 İsrail askerinin etkisiz hale getirildiğini kaydetmişti.