Yaralı sayısında İsrail sansürü sürüyor

img
Yaralı sayısında İsrail sansürü sürüyor YDH

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi bugünkü bir haberinde, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki kara savaşında yaralıların sayısını açıklamayı haftalarca reddetmesinin ardından, bu sayıyı yaralıların sağlık durumlarına göre açıkladığını yazdı.




YDH- İsrail ordusu, Gazze'de yaralı asker sayısının 1000'i aştığını, bunlardan 202'sinin ise durumunun kritik olduğunu belirtti.

İsrail ordusunun açıklanan rakamlarına göre, bunlardan 320'si orta, 470 İsrail askeri ise hafif yaralı durumda.

Haaretz gazetesi İsrail ordusunun "hala hastanelerin yaralı sayısını ve durumlarını yayınlamasını engellediğini" vurgulayarak şunları yazdı: “Yaralılardan sadece 29'unun hastanelerde olduğu söyleniyor. Durumu ağır olan yaralıların akıbetine ilişkin herhangi bir bilgi ise bulunmuyor.”

İsrail ordusunun diğer yaralı askerlerinin durumunu sorgulayan bu gazete, hastanelerde yalnızca orta yaralı 183 askerin ve hafif yaralı 74 kişinin tedavi gördüğünü bildirdi.

İsrail Kanal-12 de dün gece yayınladığı raporda, ordunun Gazze Şeridi'ne kara saldırısının başlamasından bu yana Filistinli güçlerle yaşanan çatışmada yaralanan bin 210 yaralıyı "engelli asker ve subaylar" olarak listelediğini duyurdu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye daha önce el-Kassam güçlerinin bilgisi ve saha gözlemlerine göre İsrail ordusundaki kayıpların İsrail'in açıkladığından çok daha fazla olduğunu vurgulayarak, gerçek rakamların herkesi şok edeceğini söylemişti.

İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun başlangıcından bu yana verdiği toplam kayıplara ilişkin raporunda, öldürülen askerlerinin sayısının bin 400 olduğunu açıklamış, ancak birkaç gün sonra bu sayıyı bin 200 olarak düzeltmişti.  



Makaleler

Güncel