Hizbullah: Gazze savaşında karar verici ABD

img
Hizbullah: Gazze savaşında karar verici ABD YDH

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, Gazze'de savaşın tekrar başlamasında ABD'nin rolü olduğunu öne sürdü.




YDH- Hizbullah'a ait Savaş Enformasyon Merlezi'nin haberine göre Şeyh Ali Damuş İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına Amerika'nın kararıyla yeniden başladığını söyledi. 

Damuş, "Bu savaş, başından beri Amerika'nın Filistin halkına karşı savaşıydı" dedi.

Gazze'de yaşananların en önemli aktörlerinden birinin ABD olduğuna dikkat çeken Damuş, "Amerika'nın tüm pozisyonları ve olayların gidişatı bu gerçeğin göstergesiydi; Amerika sadece bir ortak değil aynı zamanda bu konuda karar vericidir. Saldırganlık ve İsrail, Amerika'nın kararını uygulayan bir araçtır" dedi.

Hizbullah yetkilisi ayrıca İsrail ve ABD'nin planlarının Direniş Ekseni tarafından boşa düşürüleceğini vurguladı ve "Direniş, Amerikalıların ve İsraillilerin bölgede üstünlük kurmasına izin vermeyecektir" dedi. 

Dünya kamuoyuna da seslenen Ali Damuş, "Bugün herkesin işlenen suçlara karşı ahlaki ve insani sorumluluğunu taşıması gerekiyor. Dünya sözünü söylemeli, halklar da bu kez sözünü kararlı bir şekilde söylemeli ve bu çılgın savaşı durdurmaları için Amerikalılara baskı yapmalıdır" diye konuştu.