Yemen: Siyonist rejimi vurmaya devam edeceğiz

img
Yemen: Siyonist rejimi vurmaya devam edeceğiz YDH

Yemen, Siyonist rejimin tanınmasını ve onunla ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan yasayı onayladı.




YDH- El-Mesire televizyonunun bildirdiğine göre, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Maşat, İsrail'le ilişkileri normalleştirmenin Araplara, Müslüman halklara ihanet olduğunu söyledi.

Mehdi el-Maşat “Uzlaşmacı rejimler Siyonist projenin bir aracıdır ve tüm eylemleri bu rejimin çıkarlarına hizmet etme yönündedir.” ifadesini kullandı.

Sanaa merkezli Yemen hükümetinin bu yasa ile İsrail'le mücadelede ve Filistin direnişini desteklemede daha etkili ve resmi bir şekilde hareket etmesine imkan tanıdığını belirten Maşat, “Düşmanın tanınmasını ve onunla ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan yasa, sadece Yemen milletini değil, dünyanın tüm özgür insanlarını temsil ediyor.” dedi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Maşat ayrıca şunları söyledi “Yemen'in Filistin ulusunu ve onların direnişini destekleme konusundaki tutumu değişmiyor. Gazze'deki kardeşlerimize yönelik saldırıyı ve soykırımı durdurmak için Siyonist rejimi her şekilde hedef almaya devam edeceğiz.”

İsrail’le ilişkilerin doğrudan veya dolaylı olarak normalleştirilmesini suç sayan yasa, Filistin halkına destek amacıyla Yemen parlamentosunda düzenlenen toplantıda onaylandı.

Yemen ordusu daha önce de Filistin direnişine destek kapsamında Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı'nda İsrail’e ait birçok gemiyi hedef almıştı.

Yemen deniz kuvvetleri geçtiğimiz günlerde, Gazze'ye yönelik saldırılar ve Filistin halkına karşı işlenen suçlar durduruluncaya kadar İsrail'in gemilerine ve çıkarlarına yönelik askeri operasyonlara devam edecekleri uyarısında bulunmuştu.