Hamas’tan, Yemen’e teşekkür mesajı

img
Hamas’tan, Yemen’e teşekkür mesajı YDH

Hamas, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri’nin dünkü açıklamasına yönelik memnuniyetini bildirdi.




YDH- Hamas, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Gazze'ye yiyecek ve ilaç girmediği sürece İsrail gemileri de dahil tüm gemilerin Yemen sularından geçişini engelleme yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

Hamas yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yemenli kardeşlerimizin, gerekli gıda ve ilacın Gazze Şeridi'ne girene kadar Siyonist gemilerin ve Siyonist rejime giden her millete ait geminin geçişini engelleme kararını takdir ediyoruz."

Kararı, Gazze halkı lehine atılan cesurca bir adım olarak nitelendiren Hamas, şöyle devam etti: "Son 64 günde Filistin halkının insani yaşamının her alanına yönelik soykırım ve katliamı sürdüren Siyonist-Amerikan saldırganlığına karşı duruyoruz."

Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı: "Arap ve İslam ülkelerinden, tarihi sorumlulukları gereği tüm imkan ve yeteneklerini harekete geçirmelerini istiyoruz. Onlardan, Gazze ablukasını kırarak, katliamları, açlık ve susuzluk savaşının devam etmesini engellemelerini istiyoruz. ABD destekli Nazi işgalcilerinin saldırganlığını durdurmaya çağırıyoruz.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri dün bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamada, "Gazze halkı ihtiyacı olan yardımı alana kadar, milliyeti ne olursa olsun tüm gemilerin Arap ve Kızıldeniz üzerinden İsrail'e gitmesinin engelleneceğini" duyurmuştu.