İsrail, İran-Rusya ilişkilerinden rahatsız

img
İsrail, İran-Rusya ilişkilerinden rahatsız YDH

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın İran’la ilişkilerini sert şekilde eleştirdiği bildirildi.




YDH- Fars haber ajansı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le pek de dostça olmayan bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

İsrail başbakanlık ofisinin açıklamalarına dayandırılan haberde iki tarafın Gazze konusunu ve genel bölgesel meseleleri ele aldığı bildirildi. 

Benyamin Netanyahu, Rusya’nın Birleşmiş Milletlerdeki temsilcisinin İsrail’e yönelik tavrından duyduğu rahatsızlığı belirtti ayrıca İran’la Rusya arasında son dönemlerde gelişen ilişkilerden dolayı Moskova’yı eleştirdi. İran’la ilişkilerin tehlikeli olduğunu öne sürdü.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçtiğimiz Perşembe günü Rusya’ya gitmiş ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’le beş saat süren bir görüşme yapmıştı.

İran basını, Reisi-Putin görüşmesinin ayrıntılarına yer vermese de ağırlıklı olarak Gazze savaşı ve Suriye konusunda görüşüldüğünü bildirmişti.

İsrail’in Gazze’de yaptıklarını terörist saldırıya uğrayan her devletin yapacağı şeyler olduğunu iddia eden Netanyahu, Filistin direnişinin elindeki Rusya ve İsrail vatandaşlığı bulunan tutukluların serbest bırakılması için Moskova’nın gösterdiği çabalar için de teşekkür etti.