Mişel Aun: 14 Martçıların yalancılığı İsrail’in savaş dayatmasına sebep oldu

img
Mişel Aun: 14 Martçıların yalancılığı İsrail’in savaş dayatmasına sebep oldu YDH

SAAF-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, 14 Martçıların ikiyüzlülüğünün ve




SAAF-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, 14 Martçıların ikiyüzlülüğünün ve yalancılığının İsrail’in Lübnan’a savaş dayatmasına sebep olduğunu söyledi.

 

Beyrut’taki Amerikan Üniversitesinde kendi partisine mensup üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Ulusal Özgürlük hareketi Lideri Mişel Aun, “parlamentoda çoğunlukta olanlar (14 Martçılar) Direniş’in silahsızlandırılmasını destekleyecekleri yönünde vaatler verdiler. Buna hükümetin açıklamalarında da yer verilmişti” dedi.

 

14 Martçıların şu an Lübnan’da bulunan yabancı güçlere Hizbullah’ın silahsızlandırılmasına dair vaatte bulunduğunu belirten Aun, bu durumun İsrail’in Lübnan’a savaş dayatmasına sebep olduğunu söyledi.

 

14 Martçıların Refik Hariri mahkemesi konusunda da yalan söylediğinin geçen cumartesi günü yapılan toplantıda açığa çıktığını söyleyen Mişel Aun, “Biz, daha önce yapılan toplantılarda Refik Hariri cinayetiyle ilgili mahkeme kurulmasından yana olduğumuzu belirtmiştik. Bu mesele toplantının gündeminde bulunmuyordu, bunlar gelip bu konuda kışkırtıcılık yaptılar ve toplantı başarısızlıkla sonuçlandı” diye konuştu.

 

Mişel Aun ayrıca mevcut hükümetin düşmesi için Cumhurbaşkanı kontenjanında bulunan diğer üç bakanın da istifa etmesi gerektiğini belirtti.

 

Emel ve Hizbullah mensubu bakanların istifasından sonra Cumhurbaşkanı Emil Lahud’a yakınlığıyla bilinen Çevre Bakanı Yakub Sarraf da istifa etmişti.