İsrail, Kızıldeniz’e en büyük savaş gemisini gönderdi

img
İsrail, Kızıldeniz’e en büyük savaş gemisini gönderdi YDH

İsrail ordusu Sanaa merkezli hükümete bağlı Yemen ordusunu tehdit etmek için Kızıldeniz’e Sa’ar tipi savaş gemileri gönderdi.




YDH- İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, dün Sa’ar-6 tipi bir savaş gemisini Kızıldeniz’e göndereceklerini açıklamıştı.

İsrail donanmasına bağlı 3. Filo’nun savaşın başladığı günden beri Kızıldeniz’de görev yaptığını belirten İsrailli yetkililer, Yemen ordusunun oluşturduğu tehditleri yakından izlediklerini ifade etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Sa’ar-6 tipi savaş gemisinin bu hafta başı Eylat limanına yanaştığını ve deniz kuvvetlerinin Kızıldeniz’deki operasyonel faaliyetlerine katıldığını açıkladı.

Sanaa merkezli Yemen hükümetinin silahlı kuvvetleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına cevaben önce İsrail gemilerini hedef almış ardından da hangi ülkeye ait olursa olsun İsrail’e yük götüren gemilerin geçişine izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Yemen ordusu dün İsrail’e petrol taşıyan Norveç bandıralı bir gemiye seyir füzeleriyle saldırıda bulunmuş ve geminin gidişine izin vermemişti.

Öte yandan Amerika, İngiltere ve Fransa’nın da uluslararası koalisyonun üyeleri olarak Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki askeri varlığını güçlendirdikleri bildirildi.

İsrail donanmasının en büyük savaş gemisi olan Saar-6’nın 2015 yılında bir Alman şirketine yaptırıldığı ve şu ana kadar bu tip savaş gemilerinden 6 tanesinin İsrail donanmasına teslim edildiği bildiriliyor.