Netanyahu: Filistin Yönetimi ile savaş ihtimali masada

img
Netanyahu: Filistin Yönetimi ile savaş ihtimali masada YDH

Netanyahu, Knesset’teki Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu’ndaki kapalı toplantıda Filistin Yönetimi ile savaş ihtimali bulunduğunu söyledi.




YDH- Lübnan merkezli The Cradle sitesinde yer alan habere göre, İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu Knesset’teki Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu’nun kapalı toplantısında Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi ile bir savaşın patlak verme ihtimali bulunduğunu söyledi.

Netanyahu, “Böyle bir durum olması halinde birkaç dakika içinde cevap vermek için helikopterlerimizi hazır bekletiyoruz”, dedi.

Oslo Anlaşması ile oluşturulan Filistin Yönetimi’ni temel bir hata olarak değerlendiren Netanyahu, bu anlaşma neticesinde en aşırı anti semitist kişilerin Batı Şeria'ya geldiğini söyledi.

Netanyahu, HAMAS ile Filistin Yönetimi arasındaki farkın,  ilkinin İsrail'i burada ve şimdi yok etmek isterken, ikincisinin bunu parça parça yapmak istemek olduğunu iddia etti.

Filistin Özerk Yönetimi’nin kontrolü altındaki Batı Şeria’da, çoğu el-Fetih'ten gelen 40 bin civarında güvenlik görevlisi bulunduğu biliniyor. 

HAMAS tarafından yapılan birçok açıklamada Filistin Özerk Yönetimi, İsrail'le güvenlik işbirliğini tamamen sona erdirmeye çağrılmaktaydı.

Filistin Özerk Yönetimi ise yakın zaman evvel yaptığı bir açıklamada, HAMAS’ın Filistin siyasi hayatının bir parçası olduğunu ve terör örgütü olarak kabul edilemeyeceğini ifade etmişti.