İsrailli bakan: Gazze’yi tamamen işgal etmeliyiz

img
İsrailli bakan: Gazze’yi tamamen işgal etmeliyiz YDH

İki devletli çözüme karşı çıkan İsrailli bakan, Gazze'nin "tamamen işgal edilmesi" gerektiğini söyledi.




YDH- Daha önce, Gazze'ye nükleer bomba atılmasını önererek tartışma yaratan İsrail Miras Bakanı Amihai Eliyahu bu sefer de bu bölgenin tamamen işgal edilmesi çağrısında bulundu.

NBC News'te yer alan habere göre, Amihai Eliyahu İbranice yayın yapan Kan adlı televizyon kanalı ile yapılan bir röportajda, iki devletli çözüme karşı çıkarken, Gazze'nin "tamamen işgal edilmesi" gerektiğini söyledi.

Bu röportajda iki devletli çözüm önerisini "illüzyon" olarak nitelendiren Eliyahu, "Filistinlilerin mevcut mekanizmalarının Gazze'de yeni terör hücreleri yaratmadan bu bölgeyi yönetmesi mümkün görünmüyor." dedi.

Aşırı sağcı Otzma Yehudit partisinin üyesi olan Eliyahu, Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasını önerdiği için geçen ay kabine toplantılarından uzaklaştırılmıştı.

Batı Asya’da nükleer silah sahibi tek ülke olan İsrail rejimi, ABD'nin desteğiyle nükleer silah programını da uluslararası denetimden uzak tutuyor.  

Nükleer silahlara sahip olma konusunda bugüne kadar sürekli olarak ‘belirsizlik’ politikasını yürüten İsrail, nükleer silahlara sahip olup olmadığı sorusuna yanıt olarak da bunları kullanacak ilk ülkenin Tel Aviv olmayacağını vurguluyor.

Uzmanlar, Eliyahu'nun açıklamalarını İsrail'in nükleer silah konusundaki ‘belirsizlik’ politikasının sonu olarak nitelendiriyor.

Amihai Eliyahu’nun bu açıklamasının Tel Aviv üzerindeki baskıyı artırmak için bir delil olarak kullanılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan, İsrail’in nükleer silah programının izlenmesini talep ediyor.