Kızıldeniz’e Yemen ayarı
Danimarka merkezli şirket, Kızıldeniz’deki tüm seferlerinin askıya alındığını açıkladı.
YDH- Dünyanın en büyük deniz nakliye şirketlerinden biri olan Danimarka merkezli ‘AP Moller–Maersk’ bugün yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'deki tüm konteyner seferlerinin hepsini geçici olarak durdurduğunu bildirdi.
Moller–Maersk, yeni güzergah olarak Afrika kıtasını belirlediğini ve bundan böyle gemilerinin Kızıldeniz yerine Afrika kıtasını dolanarak sevkiyat yapacağını duyurdu.
Yemen ordusunun ‘Maersk Cebelitarık' gemisine düzenlediği insansız hava aracı saldırısının ardından açıklama yapan söz konusu şirket “Bugün bir konteyner gemisine bir saldırı daha yapılması üzerine Bab el-Mendeb Boğazı'ndan geçecek bölgedeki tüm Maersk gemilerine, bir sonraki duyuruya kadar seferlerini durdurmaları talimatını verdik." dedi.
Moller–Maersk, Kızıldeniz'in güneyi ve Aden Körfezi'nde yaşanan son gelişmelere değinerek şunları söyledi: "Bölgedeki ticari gemilere yönelik son saldırılar endişe vericidir. Denizcilerin güvende olmaları ve güvenliğine önemli bir tehdit oluşturmaktadır."
İlgili Haberler
Taiz’de Suudi destekli güçlerin savunma hatları çöktü
30 Ekim 2026 12:18
ABD-İsrail destekli Suudilerin Yemen saldırılarında 27 sivil öldü
29 Ekim 2026 22:36
Seyyid Husi: ABD―İsrail ve İngiltere Yemen’e yönelik saldırıları yönet…
29 Ekim 2026 22:29
Lahic’te ilerleyişini sürdüren Yemen ordusu Aden’e yaklaştı
29 Ekim 2026 14:32
