Yemen’den İsrail’e saldırı, Mısır’dan müdahale

img
Yemen’den İsrail’e saldırı, Mısır’dan müdahale YDH

Sanaa merkezli Yemen hükümeti ordusu İsrail’in işgali altındaki Eylat’a insansız uçaklarla operasyon yaptığını açıkladı.




YDH- Sanaa merkezli Yemen hükümeti ordu sözcüsü General Yahya Seri, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada İsrail işgali altındaki Umm Raşraş’a (Eylat) insansız uçaklarla saldırı düzenlediklerini açıkladı.

General Yahya Seri, İsrail rejimi Gazze’ye saldırılarına devam ettikçe Yemen Silahlı Kuvvetlerinin de İsrail hedeflerine saldırmaya devam edeceğini söyledi.

General Yahya Seri’nin açıklamasından sonra Mısır ordusu, Akabe Körfezi’ndeki Dehb kentinin karşısında kime ait olduğu bilinmeyen bir insansız uçağı düşürdüğünü açıkladı. 

Öte yandan İngiltere savunma bakanlığı, İngiliz donanmasının Kızıldeniz’de bir ticari gemiye saldırı yapan bir insansız uçağı düşürdüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada HMS Diamond adlı bir ticari geminin Kızıldeniz’de saldırıya uğradığını ve İngiliz deniz kuvvetlerinin de gemiye saldıran insansız uçağı düşürdüğü ifade edildi.

Yemen ordusu, dün de İsrail’e mal taşıyan MSC Alanya ve MSC Platium gemilerini uyardığını ve uyarıları dikkate almamaları yüzünden de füzeyle vurduklarını açıklamıştı.