Binlerce Fransız asıllı asker Gazze’de

img
Binlerce Fransız asıllı asker Gazze’de YDH

Binlerce Fransa vatandaşının, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yer aldığı bildirildi.




YDH- Birçoğu Amerika ve Avrupa ülkelerinden olmak üzere çifte vatandaşlığa sahip binlerce askerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına katıldığı bildiriliyor.

Fransa'da Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) Milletvekili Thomas Portes bugün ‘X’ platformundaki hesabından birtakım açıklamalarda bulundu.

Gazze'de İsrail ordusunda 4 binden fazla Fransız asıllı askerin olduğunu duyuran Thomas Portes, Gazze’de ABD asıllı askerlerden sonra en çok Fransa asıllı askerlerin bulunduğunu aktardı.

Thomas Portes, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Fransa, çifte Fransız vatandaşlığına sahip askerlerin savaş suçuna katılımını güçlü bir şekilde kınamalıdır."

Thomas Portes, Fransa adalet bakanından, bölgede savaş suçu işleyen çifte vatandaşlığa sahip kişiler de dahil Fransa vatandaşlarının Fransız yargısı önüne çıkarılmasını istedi.

Sömürgeciliğin insanlığa karşı bir suç teşkil ettiğini söyleyen Portes, “Filistin topraklarında sömürgeciliğe katılan Fransız asıllı vatandaşlar da yaptıklarının hesabını adalet karşısında vermelidir." dedi.