Gazze'de sadece 11 hastane ayakta

img
Gazze'de sadece 11 hastane ayakta YDH

Birleşmiş Milletler İsrail rejiminin saldırıları sonucu 36 hastanenin 25'inin kapandığını açıkladı.




YDH- Electronic Intifada sitesinde yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler, İsrail rejiminin 7 Ekim'de başlayan saldırılarından önce Gazze Şeridi'nde toplam 36 faal hastane bulunduğunu, ancak bugün itibariyle kısmen de olsa faaliyet gösteren hastane sayısının 11'e düştüğünü açıkladı.

İsrail rejimi hastanelere yönelik saldırılarını Filistinlileri Gazze'yi terketmeye zorlamak için bir yöntem olarak kullanıyor.

Hastanelerin kuşatılması, bombalanması, su, gıda ve ilaç temininin engellenmesi yoluyla işlevsiz hale getirilmesi, Birleşmiş Milletler tarafından "Merhametsiz savaş" olarak nitelendi.

Dünya çapında protestolara sebep olan "Merhametsiz savaş", İsrail rejiminin Savunma Bakanı Yoav Gallant Gazze'nin tümden abluka altına alınması, elektrik, gıda ve yakıt girişine izin verilmemesi emrini verdiği 9 Ekim'den bu yana sürdürülüyor.

İsrail rejiminin saldırılarında en az 300 sağlık personelinin hayatını kaybettiği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmed El-Kahlut İsrail rejiminin 3 gün süren kuşatması sırasında keskin nişancıların hastane içinde hareket eden her şeye ateş ettiğini ve hastaneden ayrılmak isteyenleri vurduğunu, bu sebeple iki kadın ile iki çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Aksa Tufanı operasyonu ile tam sayısı bilinmemekle birlikte yüzlerce İsrailli esir alınmış ve bunların bir kısmı yapılan esir takası anlaşması uyarınca serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan esirler Filistinli direnişçilerin kendilerine son derece iyi davrandığını ve tutsak kaldıkları süre boyunca Filistinlilerden değil, İsrail rejiminin saldırıları sebebiyle ölmekten korktuklarını söylemişlerdi.

Filistin direnişi ise tutsakların bazılarının İsrail rejiminin hastanelere yönelik saldırıları sırasında hayatını kaybettiğini açıklamıştı.