Ensarullah: Aktif ve etkili ülkelerle istişare içindeyiz

img
Ensarullah: Aktif ve etkili ülkelerle istişare içindeyiz YDH

Ensarullah, Kızıldeniz'in, İsrail'le bağlantısı olanlar dışında tüm gemiler için güvenli olduğunu söyledi.




YDH- Yemen Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü Muhammed Abdusselam bu akşam el-Mesire kanalına verdiği demeçte, Yemen'in Gazze halkına karşı tutumunun dini, ulusal ve ahlaki ilkelerden kaynaklandığını söyledi.

Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonlarının İsrail ekonomisi üzerinde büyük bir etkisi olduğunu ifade eden Muhammed Abdusselam, Sanaa hükümetinin Gazze'deki ablukayı kaldırmak ve bölgeye yönelik saldırıları durdurmak için ‘aktif ve etkili’ ülkelerle eş zamanlı olarak istişarelerde bulunduğunu bildirdi.

Muhammed Abdüsselam sözlerine şöyle devam etti: "Yemen silahlı kuvvetlerinin yaptığı her eylem, Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve saldırganlığın durdurulmasıyla ilgilidir. Operasyonlarımız yalnızca İsrail gemilerini ve bu rejimin limanlarına giden gemileri hedef almayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Kızıldeniz’in, bir şekilde İsrail'le ilişkili olmayan tüm gemiler için güvenli bölge olduğunu vurguluyoruz."  

Ayrıca, Yemen'in, İsrail'i diğer devletler ve milletler için de bir tehlike olarak gördüğünü söyleyen Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü Muhammed Abdusselam, Filistin meselesinin hiçbir şekilde müzakere edilemeyeceğini vurguladı.

Çin şirketine teşekkür

"Operasyonlarımızın sona ermesini isteyen herkes ablukayı kaldırmalı ve Gazze'ye gıda ve ilaç getirmelidir." diyen Muhammed Abdüsselam, İsrail'e mal sevkiyatını durdurma kararından dolayı Çin nakliye şirketine de teşekkür etti.

Dünya’nın en büyük deniz nakliye şirketlerinden biri olan Hong Kong merkezli OOCL, bugün yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin'e mal sevkiyatını durdurduğunu ve gemilerinin bir sonraki duyuruya kadar İsrail'e gitmeyeceğini bildirmişti.

Bundan önce birçok Avrupalı şirket de Kızıldeniz'den İsrail'e mal transferini durdurduklarını açıklamıştı.

Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail’e karşılık Yemen ordusu da Kızıldeniz'deki Bab el-Mendeb Boğazı'nı geçmeye çalışan İsrail gemilerine operasyonlar düzenleyerek onların manevra sahasını oldukça daraltmıştı. 

Ayrıca, işgal altındaki Filistin topraklarına da saldırılar düzenleyen Yemen ordusu özellikle de Eilat limanını insansız hava araçları ve füzelerle hedef almıştı.

Uluslararası ticaretinin yüzde kırkının, Arap Yarımadası'nın güneybatı ucundaki Yemen ile Afrika kıtası arasında uzanan Bab el-Mendeb Boğazı’ndan yürütüldüğü bilinmekte.