HAMAS: Saldırılar sürerken esir takası olmayacak

img
HAMAS: Saldırılar sürerken esir takası olmayacak YDH

Halil el-Hayya; İsrail rejiminin saldırıları sürerken, esir takasına dair bir anlaşma yapmayacağız.




YDH- Press TV'de yer alan habere göre, el-Cezire televizyonuna özel bir demeç veren HAMAS Siyasi Büro yetkilisi Halil el-Hayya, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik soykırıma varan saldırılarının devam ettiği bu dönemde düşman ile esir takasına dair bir anlaşma sürecine girmeyeceklerini açıkladı.

Hayya, "Esir takası konusu savaş bitene kadar kapatıldı. Biz saldırılara son verilmesini istiyoruz. Bundan sonra Gazze'nin yeniden inşasına başlayacağız ve tüm bunlardan sonra esir takası konusunu konuşacağız", dedi.

Gazze'deki direniş gruplarının zinde ve düşmana daha ağır kayıplar verdirme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Hayya, düşmanın Gazze'nin hiçbir yerinde rahat bulamayacağını sözlerine ekledi.

HAMAS'ın askeri kanadı son 72 saat içinde 36 İsrail rejimi ordusu askeninin öldürüldüğünü açıklamıştı.

İsrail rejimi asker kayıplarına dair çok katı bir sansür uygulasa da şu ana kadar 116 asker kaybettiğini kabul ediyor.

İsrail rejiminin sivil bürokrasisinde yer alan bazı yetkililer ise neredeyse her saatte bir asker cenazesini defnettiklerini söylüyorlar.

Askeri uzmanlar İsrail rejimi ordusunun Gazze'de imha edilen tank ve zırhlı araçlarının sayısı ve yayımlanan görüntülerinden yola çıkarak, İsrail rejimi tarafından açıklanan rakamların son derece şüpheli olduğunu ve yaralı olarak tasnif edilenlerin öldüklerinin zamanla ilan edileceğini savunuyorlar.

Aksa Tufanı operasyonunun gerçekleştiği 7 Ekim 2023'den bu yana İsrail rejimi saldırılarında üçte ikisinden fazlası çocuk ve kadın olmak üzere 19 bin civarında Filistinli hayatını kaybetti.