Avi Shamriz: Netanyahu oğlumu iki kere öldürdü

img
Avi Shamriz: Netanyahu oğlumu iki kere öldürdü YDH

İsrail rejimi askerleri tarafından Gazze'de öldürülen Alon Shamriz'in babası Netanyahu'yu suçladı.




YDH- Haaretz sitesinde yer alan habere göre, Gazze'de gerçekleşen olayda beyaz bayrak sallayarak İbranice yardım çağrısında bulunan üç kişi İsrail rejimi ordusu tarafından öldürülmüş ve ölenlerin İsrailli tutsaklar olduğu anlaşılmıştı.  

İsrail rejimi tarafından öldürülen Alon Shamriz'in babası Avi Shamriz NBC news ile yaptığı röportajda, Netanyahu hükümetinin oğlu Alon'u iki kere öldürdüğünü, bunun ilkinin 7 Ekim'de esir alınmasına engel olamamak suretiyle ve ikincisinin ise 14 Aralık'ta gerçekleştiğini söyledi. 

Netanyahu hükümetine karşı kızgınlığını gizlemeyen Shamriz, "Bize hizmet etmiyorlar, bir ülke ve toplum olarak bizi hak etmiyorlar, onlar bizim liderlerimiz değil, yalnızca kendilerini, koltuklarını ve maaşlarını düşünüyorlar. Tutsakları ve bizi düşünmüyorlar", dedi.

İsrail basınında yer alan haber ve yorumlarda üç tutsağın İsrail rejimi ordusu tarafından öldürülmesinin kabul edilemez bir hata olduğu ve yaşanan trajedi karşısında Netanyahu'nun "Biz bir varoluş savaşı içindeyiz ve zafere kadar devam etmek zorundayız", sözünün boş bir jargon olduğu dile getiriliyor.

Haaretz'in kıdemli politika yazarı Anshel Pfeffer Netanyahu'nun bu tutumunun hem İsrail hem de Biden yönetimini elinde tutmaya yönelik olduğunu savunuyor.

Ordunun şeffaf olması ve sorumluluk alması da yapılan çağrılar arasında yer alıyor.