İsrailli esirler: Bizi ordumuzdan koruyun

img
İsrailli esirler: Bizi ordumuzdan koruyun YDH

Hamas’ın elindeki esirler yakınlarına seslenerek, kendilerini İsrail ordusundan korumalarını istediler.




YDH- İzzettin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki İsrailli esirlerin Netanyahu hükümetine ve ailelerine yönelik mesajını yayımladı. İsrailli esirler yakınlarına, "Kendi ordumuzun hava saldırılarının kurbanı olmamıza izin vermeyin" diye seslendi.

Katar'ın el-Cezire televizyonunda yer alan habere göre, bu esirlerden biri 79 yaşında olduğunu ve kibbutzda ikamet ettiğini belirterek, Gazze'de diğer yaşlı esirlerle birlikte yaşadığını ve hepsinin kronik hastalıkları olduğunu söyledi.

İsrailli esirin mesajı şöyle devam etti: "Biz İsrail'in ve ordunun kurucu nesliyiz. Ne pahasına olursa olsun bizi kurtarın. Hava kuvvetleri saldırılarının kurbanı olmamıza izin vermeyin."

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sırasında onlarca esirin öldüğü bildirilmekte.

En son, Gazze'nin Şucaiye bölgesine geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen bir saldırıda 3 İsrailli esir, İsrail askerleri tarafından “yanlışlıkla” öldürülmüştü.

İsrailli yetkililer, Filistinli grupların elindeki esirlerin sayısına ilişkin ayrıntılı bilgi vermezken, İsrail’in Birleşmiş Milletler Temsilcisi 18 Ekim'de yaptığı açıklamada esir sayısının 100 ila 150 kişi arasında olduğunu açıklamıştı.