Beşşar Esed: Filistin ve Lübnan direnişi tüm Arap dünyasını savunuyor

img
Beşşar Esed: Filistin ve Lübnan direnişi tüm Arap dünyasını savunuyor YDH

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, İsrail rejiminin, Batı'nın sarsılmaz desteğine rağmen Gazze’de yenilgiye uğradığını söyledi.




YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, başkent Şam’da düzenlenen bir parti toplantısında, Gazze’deki direnişin ülkesi de dahil olmak üzere tüm Arap ülkelerini savunduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Batı’nın sarsılmaz desteğine rağmen, İsrail rejiminin Gazze’de Filistin direnişinden yankı uyandıran bir yenilgi aldığını açıkladı. 

Amerika ve müttefiklerinin tüm desteğine rağmen Filistin direnişinin İsrail hegemonyasını ‘parçalamayı’ başardığını vurgulayan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, direnişin gerçekleri ortaya çıkararak "küresel ölçekte Siyonist anlatının hakimiyetini kırdığını" söyledi.

Direnerek ödenen bedelin, teslim olarak ödenecek bedelden çok daha az olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Esed, Filistin direnişinin boyun eğmeyip, Suriye de dahil tüm Arap ülkelerini koruyup, savunduğunu söyledi ve “İsrail için en korkunç şey, terörist kimliğinin ortaya serilmesidir, bu yüzden bugünün savaşı hakikatin savaşıdır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün Gazze Filistin'i, Filistin Suriye'yi ve tüm Arap ülkelerini savunuyor. Lübnan'daki direniş için de durum böyle. Lübnan direnişi güneyi savunuyor, tüm Lübnan'ı savunuyor, Suriye'yi savunuyor ve Arapları savunuyor.”

Cumhurbaşkanı Esed ayrıca, “savaşın sonuçları ne olursa olsun, Gazze’de yaşananların, yıllar ve nesiller boyunca tarihi olguları değiştirdiğinin" altını çizdi.



Makaleler

Güncel