İsrail’de kısırlık endişesi

img
İsrail’de kısırlık endişesi YDH

İsrail medyası, yaralanan askerlerin sağlık durumlarının “endişe verici” olduğunu bildirdi.




YDH- İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, Gazze Savaşı’ndaki çatışmalarda yaralanan İsrail ordusundan çok sayıda askerin üreme yeteneklerini tehdit eden yaralanmalarla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Yediot Aharount, Gazze Savaşı’nın üzerinden iki aydan fazla zaman geçtiğini ve Gazze'deki savaş alanlarından dönen İsrailli askerlerin önemli bir bölümünün idrar yolu enfeksiyonu sorunuyla mücadele ettiğini söyledi. Bu durumun aynı zamanda üreme yetenekleri üzerinde de olumsuz bir etkiye sahip olabileceği bildirildi.

İşgal altındaki bölgelerdeki bazı kaynaklar, insanların üreme yeteneklerinin zarar görmesinin, onların gelecekteki yaşamlarını ve aile kurmalarını büyük ölçüde engellediğini ve insanlarda ciddi psikolojik hasara yol açabileceğini belirtiyor.

Özellikle Yediot Ahronot tarafından yapılan araştırmalar, İsrail hastanelerine kaldırılan yaralıların yüzde 80'inden fazlasının idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi için acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

İşgal altındaki bölgelerdeki sağlık yetkilileri, bu tür enfeksiyonların ve yaralanmaların kişinin hayatı boyunca korkunç sonuçlara yol açabileceğini vurguluyorlar. Bazen bazı küçük yaralanmaların insan hayatında ciddi etkiler ve sonuçlar yaratabileceğini, hem beden sağlığını hem de ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebildiğini öne sürüyorlar.