Savaş, İsrail'in istediği gibi gitmiyor

img
Savaş, İsrail'in istediği gibi gitmiyor YDH

Savaşta istediğini elde edemeyen İsrail’in, askeri yöntemlerinde değişikliğe gidebileceği dile getiriliyor.




YDH- İngiliz gazetesi The Independent’ın raporuna göre Gazze Şeridi'ndeki savaş, "ezici silah üstünlüğüne rağmen” İsrail için iyi gitmiyor.

The Independent gazetesi, İsrail ordusunun 3 esiri öldürerek yaptığı ‘hatayı’ “Netanyahu'nun savaşla başa çıkma yönteminin ters teptiğini gösteren son kanıt” olarak nitelendirdi. 

Gazete ayrıca İsrail'in şu ana kadar Hamas’ın üst düzey liderlerini ele geçirme ya da altyapısının çoğunu etkisiz hale getirme konusunda başarısız olduğunu vurguladı.

Gazeteye göre, eski İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace yaptığı bir açıklamada, İsrail’in 7 Ekim'de meydana gelen olaylara yanıt olarak sürdürdüğü saldırıların artık “İsrail'in güvenliğini baltaladığını” söyledi.

Wallace’ın ilgili açıklamasında "Şu anda tehlikeli bir aşamaya giriyoruz. İsrail, eylemleriyle meşru müdafaa zeminini zayıflatıyor. Ahlaki inandırıcılığını ve hukuki bahanesini kaybeden bir hata yapıyor” ifadesini kullandığı kaydedildi.

Eski İngiliz bakanın açıklamasını yorumlayan gazete, İsrail'in Batı'daki dostları ve müttefiklerinin de aynı görüşü paylaştığını doğruluyor ve Tel Aviv'e savaşı sona erdirmesi için yapılan baskıların daha yoğun hale geldiğine dikkat çekiyor.

Rapor, değişimin bir şekilde geleceğini ve askeri yöntemlerde bir değişikliğe başvurulabileceğini iddia ediyor.