İsrail medyası felaket senaryosu yazıyor

img
İsrail medyası felaket senaryosu yazıyor YDH

“Çok zor bir savaşın içindeyiz. Daha da zoru, biz kendi aramızdaki önemsiz tartışmalarla meşgulken, yıllardır bu savaşa hazırlanan, aptal olmayan bir düşmanla karşı karşıyayız."




YDH- İsrailli “Srugim” haber sitesinde yazı yazan gazeteci Avri Gilad, son yazdığı makalesinde Gazze’deki Aksa Tufanı savaşıyla ilgili yazısında “Felaket 7 Ekim’de bitmedi, asıl yeni başladı. Bundan sonra daha fazla acı haber alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ordusunun Hamas’ı mağlup etme hedefinde başarısız olduğuna işaret eden Gilad, savaş başladığından bu yana Gazze’den her gün acı haberler geldiğini söyledi.

“Felaket önümüzdeki günlerde devam edecek” diyen Avri Gilad, İsrail'in çok zorlu bir savaşta olduğunu belirtti ve "biz kendi aramızdaki önemsiz tartışmalarla meşgulken, yıllardır bu savaşa hazırlanan ve aptal olmayan bir düşmanla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Avri Gilad, İsrail ordusunun yanlışlıkla 3 İsrailli esiri öldürmesini ise tam bir “trajedi” olarak niteledi.

İsrael Hayom gazetesinin askeri muhabiri Lilach Shoval ise İsrail ordusunun Gazze'ye kara saldırısına başlamasından bu yana ölü sayısının 139'a yükseldiğini hatırlattı ve bunu "dayanılmaz" diye niteledi.

Shoval ayrıca İsrail'in iki buçuk ay süren aralıksız savaşın ardından Hamas'ı mağlup edemediğine de değinerek “Bunun bölge üzerinde etkileri olacak; çünkü tüm Ortadoğu Gazze'deki savaşın sonucunu bekliyor" diye yazdı.

Lilach Shoval, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının ve elde ettiği sonuçların Lübnan sınırında, Batı Şeria'da ve İran, Yemen ve başka yerlerdeki gelişmeler üzerinde de çok etkili olacağını ifade etti.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi ise İsrail güçlerinin hâlâ "Gazze Şeridi'nin kuzeyinde beklenmedik derecede şiddetli bir savaşla" karşı karşıya olduğunu yazdı.

Gazete, kuzeydeki şiddetli çatışmaların, İsrail ordusunun savaşın odak noktasını Gazze Şeridi'nin güneyine, özellikle de Han Yunus şehrine kaydırma çabalarını geciktirdiği belirtildi.

Öte yandan Gazze’de devam eden savaşta Hizbullah’ın denklemleri değiştirdiği de İsrailliler tarafından vurgulanmaya başlandı. İsrail'deki televizyon kanalları Hizbullah'ın füzelerinin kuzeydeki yerleşimlere verdiği hasarın çok büyük olduğunu ifade etti.

İsrail'in eski harp akademisi komutanı General Itzhak Brik ise bu savaşın bölgesel bir savaşa dönüşeceğini söyleyerek İsrail'in buna hazırlıklı olmadığını belirtti.