Yemen halkı: “Amerika’nın tehditleri bizi korkutamaz”

img
Yemen halkı: “Amerika’nın tehditleri bizi korkutamaz” YDH

Ensarullah’ın Kızıldeniz’de İsrail karşıtı eylemlerini engellemek için kurulan Amerikan koalisyonuna Yemen halkı meydanlardan cevap verdi




YDH- El-Mesire televizyonunda yer alan habere göre Yemen’in başkenti Sana’da bugün “İsrail gemilerini koruma koalisyonu bizi korkutamaz” sloganıyla kalabalık bir gösteri düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı düzenlenen gösteride Yemen ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Amerikan ve İsrail mallarına boykot çağrısı yaptı.

Gazze’de Filistin halkına karşı katliamlar işleyen İsrail’e yönelik öfke dolu sloganlar atan göstericiler İsrail’in koşulsuz destekçisi olan Amerika’yı kınadı.

Uzun yıllardır Suudi koalisyonunun dayattığı savaşın ağır koşullarıyla mücadele eden Yemen halkı, Filistin’in kurtuluşu için Gazze’deki savaşa katılmaya hazır olduklarını belirtti.

Yemenliler gösteride “Amerika’nın tehditleri ne olursa olsun bizi caydıramaz”, “Ne meydanlarda ne de cephelerde savaş gemileri bizi durduramaz”, “Ey Araplar, ey Müslümanlar... İzzeti nefsiniz nerede, dininiz nerede?” şeklinde sert sloganlar atarak Filistin’i destekleyen porsiyonlarındaki kararlılıklarını gösterdiler.

Amerika, İsrail’e giden gemilere Kızıldeniz’de el koyan Yemen’i engellemek için çok uluslu bir koalisyon kurduğunu açıklamıştı. Yemen

Buna karşılık Yemen Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abdusselam ise, İsrail’in sadece Yemen ordusunun deniz operasyonlarından değil daha fazla eylemlerinden korkması gerektiğini söylemişti.

Abdusselam Yemen'in hedefinin, İsrail’in Gazze halkına yönelik saldırılarını durdurmak ve bu şehre yönelik kuşatmayı kırmak olduğunu vurgulamıştı.