ABD’den, İsrail’e sınırsız silah desteği

img
ABD’den, İsrail’e sınırsız silah desteği YDH

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına göz yuman ABD’nin, sınırsız silah sevkiyatıyla da operasyonlarını desteklediği bildirildi.




YDH- İsrail'den yayımlanan Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, ABD, Gazze savaşı başladığından bu yana, Tel Aviv'e onlarca kargo uçağı ve silah yüklü gemi gönderdi.

Yediot Ahronot, savaşın başından bu yana Amerika'nın, İsrail'e 230 kargo uçağıyla birlikte, ayrıca silah ve mühimmat yüklü 30 gemi de gönderdiğini yazdı.

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansı (DSCA) 10 Aralık’ta bir açıklama yapmış ve bu açıklamada, İsrail'e yapılması planlanan silah satışına ilişkin bilgiler paylaşılmıştı.

İsrail'in yaklaşık olarak 14 bin tank mermisi satın alma talebine yer verilen söz konusu açıklamada, yaklaşık olarak 107 milyon dolar tutarındaki satışın ABD Dışişleri Bakanlığı’nca, Kongre’nin onayından geçmeden "olağanüstü yetkilerin" devreye sokularak yapılması planlandığı duyurulmuştu.

İsrail rejiminin eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan da İsrail'de yayınlanan Maariv gazetesine dün verdiği demeçte şunları söylemişti: "Galant'ın, Sinvar ile ilgili sözleri anlamsız bir savaş propagandasıdır. Gazze'de yaşanan yıkıma rağmen, kendisini ancak Amerika'nın yardımıyla savunabilecek zayıf bir taraf olduğumuz ortaya çıktı."

Gazze Sağlık Bakanlığı dün akşam yaptığı son açıklamada, İsrail saldırıları sonucu 20 bin 424 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 54 bin 36 kişiye yükseldiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nde savaşın başlamasının ardından, Filistin halkının öldürülmesinin asıl sorumlusu olarak ABD'yi gösteren Irak İslami Direnişi bölgedeki tüm Amerikan askeri üslerini hedef alacağını vurgulamıştı.

Irak direniş güçleri şimdiye kadar gerçekleştirdiği drone ve roket saldırılarıyla Irak'ın batı ve kuzeyi ile Suriye'nin doğu ve kuzeydoğusundaki Amerikan üslerini onlarca kez hedef aldı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah da ‘Şehitler Günü’ dolayısıyla kasım ayında yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaşı yönetenin Amerika olduğunu söylemişti.