Hizbullah’tan İsrail’e sert uyarı

img
Hizbullah’tan İsrail’e sert uyarı YDH

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım, İsrail’in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarını tırmandırması durumunda Hizbullah’ın iki katı yanıt vereceğini söyledi




YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan'ın güneyinde İsrail’e karşı yürütülen savaşın, Gazze'deki direnişe destek ve İsrail’in suçlarına karşılık olarak gerçekleştiğini bir kez daha vurguladı. 

İsrail saldırısında şehit olan Kudüs şehidi Hasan Musa ed-Dika’nın cenaze merasiminde konuşan Naim Kasım, Lübnan’ın güneyinde devam eden savaşın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının karşılığı olduğunu belirtti. Kasım güneydeki durumun, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının devam etmesine bağlı olarak şekil alacağını belirtti.

Kasım, Batılı ülkelerin üst düzey heyetler göndererek Hizbullah’a savaşın gidişatı hakkında sorduğu sorulara “Gizliden de açıktan da cevap veriyoruz; Soru sormadan önce Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurun. Güneydeki savaş, Gazze'ye yönelik saldırının bir yansımasıdır ve devamı, Gazze'ye yönelik saldırının devam etmesine ve tırmandırılmasına bağlıdır. Güneydeki savaşın gidişatı İsrail'in yaklaşımına bağlı. İsrail saldırganlığını genişletirse, darbeye iki misliyle karşılık vereceğiz ve İsraillilere sahanın insanı olduğumuzu kanıtlayacağız” yanıtını verdi.

Hizbullah yetkilisi “Biz boyun eğemeyiz, hiçbir İsrail, Amerikan veya uluslararası tehdit bizi etkilemeyecektir. Biz onurun, direnişin ve özgürlüğün insanlarıyız. İsrail’e ve onun arkasındakilere asla unutamayacakları bir ders vermek için sahada olacağız” şeklinde konuştu.

İsraillilerin zaman zaman yaptığı boş kabadayı tehditlerle ilgilenmediklerini söyleyen Şeyh Kasım “Biz savunma pozisyonundayız. Ne savunmada ne de Filistin ile Lübnan'a destek vermekte görev ve sorumluluğumuzdan vazgeçeriz” dedi.

 



Makaleler

Güncel