Hizbullah: İsrail çizgiyi aştı

img
Hizbullah: İsrail çizgiyi aştı YDH

Hizbullah, İsrail’in Şam’da İranlı bir generali suikastla öldürmesi için “Çizgiyi aşan küstahça bir saldırı” açıklamasında bulundu  




YDH- Lübnan Hizbullah’ı dün Suriye’nin başkenti Şam’da İranlı General Razi el-Musevi’nin İsrail hava saldırısı sonucu öldürülmesini kınayan bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, İsrail’in siciline işlenen yeni bir suç olarak nitelenen suikast için “Sınırları aşan açık ve küstahça bir saldırı” ifadeleri kullanıldı.

Musevi’nin Suriye’de askeri danışman olarak görev aldığını belirtilen açıklamada, “Şehit Musevi onlarca yıldır Lübnan'daki İslami direnişin en iyi destekçilerinden biriydi ve şehit General Kasım Süleymani'nin yoldaşlarından biriydi” denildi.

Açıklamada ayrıca İran Devrim Lideri Ayetullah Ali Hamaney’e, İran Devrim Muhafızları Ordusu komuutanlığına, Musevi’nin ailesine ve İran halkına başsağlığı dilendi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu dün bir açıklama yaparak, General Seyyid Razi Musevi’nin İsrail’in Şam’ın Seyyide Zeyneb bölgesine yaptığı hava saldırısında hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamalarda, İsrail rejiminin bu cinayetinin bedelini ödeyeceği ifade edilmişti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da X sosyal medya platformundan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tel Aviv zorlu bir geri sayım beklemeli." mesajını vermişti.



Makaleler

Güncel