Netanyahu Gazzelileri göndermek için liderlerin kapısında

img
Netanyahu Gazzelileri göndermek için liderlerin kapısında YDH

İsrail medyası, Başbakan Netanyahu’nun Gazzelileri “gönüllü göç” adı altında başka ülkelere mülteci olarak göndermeye çalıştığını yazdı




YDH- İsrail medyasında yer alan habere göre ülkenin Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de evlerinden edilen mültecileri kabul etmeye ikna etmek için dünya liderleriyle görüşüyor.

Habere göre Netanyahu, parti üyelerine yönelik bir konuşmasında hükümetin, “Gazze’den mültecileri” kabul etmelerini ikna etmek için diğer ülkelerle temasta olduğunu dile getirdi.

Bunun üzerine Likud üyesi ve Milletvekilli Danny Danon ise, Netanyahu'ya Gazze'den ayrılmak isteyenleri yönetecek bir ekip kurma önerisinde bulundu.

Netanyahu’nun gönüllü göç planına Hamas’tan tepki gecikmedi. Hamas’ın açıklamasında söz konusu planın gülünç olduğu vurgulanarak, Netanyahu’nun bu tür söylemlerle savaştaki başarısızlığını telafi etmeye çalıştığı belirtildi.

Hamas’tan gelen açıklamada, ordusu ile birlikte belirlediği hedeflere ulaşamayan Netanyahu’nun, algıları başka yöne çevirme oyunlarına başvurduğu ifade edildi.

Açıklamada, Filistinli halkının sınır dışı edilmeyi veya yerinden edilmeyi reddederek, topraklarında kalmaktan başka seçeneği olmadığını kararlı duruşu ile gösterdiği vurgulandı.

İsrail, Gazze’deki savaşın ilk gününden bu yana, Terörle mücadele adı altında okul ve hastaneler başta olmak üzere hayati tesisleri vurarak Gazze’de taş üstünde taş bırakmadı.

İsrail rejiminin üst düzey yetkilileri, bu savaşın en önemli hedeflerden birinin, bölge sakinlerini zorla başka ülkelere, özellikle de Ürdün ve Mısır'a göndermek olduğunu açıkça belirtiyor.

Ancak bu planı uygulamaya yönelik tüm çabalar, Gazze'deki Filistin halkının kararlığı karşısında boşa çıkıyor.

Gazzeliler, İsrail ordusunun dayattığı felaket koşulları ve devam eden katliamlar karşısında kararlı bir şekilde kuzey Şeridi'ni boşaltmayı reddediyor.