Kızıldeniz’de sıcak saatler

img
Kızıldeniz’de sıcak saatler YDH

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı , Kızıldeniz'in güneyinde ABD Donanması’na ait helikopterler ile Yemen'e ait botlar arasında çatışma çıktığını duyurdu.




YDH- Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı  (CENTCOM), Yemen'in Hudeyde limanı yakınlarında meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaparak, Yemenli Husilere ait teknelerin Güney Kızıldeniz'de bir ABD konteyner gemisine ve Donanma helikopterlerine saldırdığını duyurdu.

CENTCOM yaptığı açıklamada, deniz taşımacılığı şirketi Maersk'e ait bir konteyner gemisinin, “Yemenli Husilere ait dört tekne tarafından saldırıya uğradığına dair iki acil durum çağrısı yaptığını” söyledi.

Bu açıklamada; Maersk gemisine hafif silahlarla ateş ederek 20 metre kadar yaklaşan kişilerin geminin güvertesine girmeyi planladıkları bildirildi.

Bu acil çağrıların ardından Amerikan helikopterlerinin çağrıya yanıt vererek bu teknelere ateş ettiği bildirildi.

CENTCOM, “ABD Donanması helikopterlerinin teknelerin ateşine meşru müdafaa amacıyla karşılık vererek dört küçük tekneden üçünü batırdığını ve teknelerdeki mürettebatın da öldürüldüğünü” açıkladı. 

CENTCOM ayrıca, Amerikan ekipmanına ve mürettebatına herhangi bir zarar gelmediğini bildirdi.

UKMTO bu sabah bir açıklama yaparak, Kızıldeniz sularında, Yemen kıyısındaki Hudeyde limanı yakınlarında bir gemiye saldırı düzenlendiğini bildirmişti.