Yemen: ABD saldırısı, Filistin’e desteğimizi durduramayacak

img
Yemen: ABD saldırısı, Filistin’e desteğimizi durduramayacak YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Amerika’nın bugün yaptığı saldırıda Yemen deniz kuvvetlerinden 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.




YDH- Sanaa merkezli Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, yaptığı basın açıklamasında Amerikan helikopterlerinin Yemen deniz kuvvetlerine ait üç bota saldırı düzenlediğini söyledi.

General Yahya Seri, Yemen deniz kuvvetlerine ait botların İsrail’e yük taşıyan gemilerin geçişinin önlenmesi görevini icra ederken Amerikan rejimi güçlerinin saldırısına uğradığını ve 3 bottaki 10 Yemen askerinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yemen’in İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıları devam ettikçe İsrail’e yük götüren gemileri engelleme operasyonlarının süreceğini vurgulayan General Yahya Seri, “Amerika’nın İsrail gemilerini korumak için Kızıldeniz’deki hareketleri, Yemen’in Filistin halkını destekleme görevini yerine getirmesine engel olamayacaktır” dedi.

Amerika’nın, 10 Yemenlinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu saldırısının sonuçlarına katlanacağını belirten Yahya Seri, Amerikan müttefiki ülkeleri de uyardı ve “Diğer ülkelere de Amerika'nın tehlikeli davranışlarına girişmemeleri çağrısında bulunuyoruz; çünkü bu, herkesi etkileyebilecek olumsuz sonuçlara yol açacaktır” dedi.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı, bu sabah Kızıldeniz'in güneyinde ABD Donanması’na ait helikopterler ile Yemen'e ait botlar arasında çatışma çıktığını açıklamıştı.

CENTCOM’un açıklamasında, deniz taşımacılığı şirketi Maersk'e ait bir konteyner gemisinin, Yemenlilere ait dört tekne tarafından saldırıya uğradığına dair iki acil durum çağrısı yaptığını” belirtmişti.

Amerikan helikopterlerinin çağrıya cevap vererek bu teknelere ateş ettiğinin belirtildiği açıklamada ABD Donanması helikopterlerinin dört küçük tekneden üçünü batırdığını ve teknelerdeki mürettebatın da öldürüldüğü ifade edilmişti.