Salih Arurui’ye terörist saldırı

img
Salih Arurui’ye terörist saldırı YDH

Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, İsrail rejiminin düzenlendiği terörist saldırı sonucu Beyrut’un güney semtinde hayatını kaybetti.




YDH- Beyrut’tan YDH’ya açıklamada bulunan yerel kaynaklar, üç büyük patlama duyduklarını belirterek güney semtinde meydana gelen bu patlamaların İsrail rejimine ait bir insansız uçaktan atılan roketlerden kaynaklandığını söyledi. 

İsrail rejimimin terörist saldırısının hedefinin Beyrut’un güney semtindeki Maşrafiye bölgesindeki Hamas bürosu olduğu bildirildi.

Hizbullah’a ait el-Menar televizyonu, haberi “Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri şehit oldu” ifadeleriyle duyurdu.

El Meyadin televizyonu, İsrail rejimine ait insansız uçaktan 3 roket atıldığını ve saldırıda Salih Aruri ile birlikte 4 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hamas, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri ve iki Hamas komutanının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Hamas Siyasi Büro Başkan yardımcısı Salih Aruri, son verdiği söyleşide “Şeyh Ahmed Yasin’den diğerlerine kadar Hamas’ta hepimiz şehit adayıyız. Ben düşündüğümden fazla bile yaşadım, selam şehadet” demişti. 

Salih Aruri, 2017 yılında Lübnan’a daimi olarak yerleşmek zorunda kalmıştı. Hamas’ın siyasi bürosunu 2012 yılında Suriye’den taşıması üzerine Türkiye’ye gelmiş; ancak Türkiye, 2015'te Netanyahu'nun talebiyle Salih Aruri'yi sınır dışı edince Aruri de Katar'a gitmişti.

Ancak 2017'de Suudilerle Katar arasındaki kriz sebebiyle Suudilerin baskısına dayanamayan Katar rejimi de Salih Aruri'yi sınır dışı etmiş o da Lübnan'a gitmişti. 

Salih Aruri, Ahmed Cabiri, Yahya Sinvar ve Muhammed Dayf ile birlikte Hamas içerisinde direniş eksenine en yakın liderlerden biriydi. 

Salih Aruri, 2015’ten itibaren Lübnan üzerinden Suriye'deki savaş ortamında Hamas ile İran arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinde etkili bir rol oynamış ve Lübnan’daki karargahından Hizbullah'la daha yakın ilişkiler kurmuştu. 

 



Makaleler

Güncel