Axios: İsrail suikast sırasında ABD’yi bilgilendirdi
Amerikalı ve İsrailli kaynaklar, Salih Aruri’ye yönelik suikastla ilgili iki taraf arasındaki koordinasyona ilişkin yeni ayrıntılar verdi.
YDH - Amerika'dan yayın yapan Axios haber sitesi, İsrail'in, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri'ye yönelik terörist saldırı hakkında ABD'yi bilgilendirdiğini açıkladı.
Amerikalı ve İsrailli kaynakların yakınlığı ile bilinen bu yayın kuruluşu, iki Beyaz Saray yetkilisinden alıntı yaparak, Güney Lübnan'da üst düzey bir Hamas yetkilisinin ölümüne yol açan saldırıdan İsrail'in sorumlu olduğunu yazdı.
Bu iki yetkili, İsrail'in saldırısı hakkında Amerikalı Washington'a bilgi vermediğini söyledi.
Tel Aviv'in üst düzey bir İsrailli yetkilisi Joe Biden'ın bu operasyon hakkında bilgilendirme yaptığını doğruladı. Ancak Biden, İsrail'in "operasyon sırasında" yönetimini bilgilendirdiğini söyledi.
Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosundaki grubu olan 'Direniş'e Vefa' grubu üyesi Hüseyin Cişî, yaptığı oylamada, Hizbullah'ın bu katıldığını ve bunun kesin olduğunu ancak zamanın belli olmadığını vurguladı.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

