Sadr semtinde ölenlerin sayısı 215'e ulaştı

img
Sadr semtinde ölenlerin sayısı 215'e ulaştı YDH

SAAF-Mukteda Sadr’ın babası Muhammed Sadık es-Sadr’ın Saddam rejimi tarafından




SAAF-Mukteda Sadr’ın babası Muhammed Sadık es-Sadr’ın Saddam rejimi tarafından öldürülmesinin yıldönümünde Bağdat’ın Sadr semti yeni bir katliama tanık oldu.

 

Irak içişleri Bakanlığı kaynakları bugün öğleden sonra katyuşa roketleri, havan topları ve patlayıcı araçlarla Sadr semtine düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 215'e ulaştığını belirterek durumu ağır olan çok sayıdaki yaralıdan dolayı bu sayının artabileceğini ifade ettiler.

 

Yarbay Cihad Cabiri, olayla ilgili yaptığı açıklamada iki gün önce bugün Sadr semtinde bir dizi bombalı saldırı yapılacağı yönünde istihbarat aldıklarını belirtti.

 

Sadr semtine yönelik saldırıda 6 patlayıcı yüklü aracın kullanıldığı ve araçlardaki patlayıcı madde miktarının 600 kilo olduğu ifade edildi.

 

Patlayıcı yüklü bir araçla intihar saldırısı yapmak isteyen bir kişinin de eylemi gerçekleştiremeden önce bölge halkı tarafından yakalandığı ve Irak güvenlik güçlerine teslim edildiği açıklandı.

 

Sadr semtine yönelik saldırılarda patlayıcı yüklü araçlardan başka çok sayıda katyuşa roketinin ve havan topunun kullanıldığını söyleyen Yarbay Cabiri, yeni bir kanlı saldırıyı önleyebilmek için güvenlik güçlerinin kente giriş ve çıkışları denetim altına aldığını ifade etti.