Şii mercilerden sükunet çağrısı

img
Şii mercilerden sükunet çağrısı YDH

SAAF-Sadr kentine düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 215’i aşması üzerine başta Ayetullah Sistani olmak üzere Necef’teki tüm Şii merciler




SAAF-Sadr kentine düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 215’i aşması üzerine başta Ayetullah Sistani olmak üzere Necef’teki tüm Şii merciler halkı sükunete çağırarak intikam saldırısı yapmamaları yönünde uyardı.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Irak’ın en büyük taklid mercilerinden Ayetullah Sistani, Sadr semtine düzenlenen ve 215 kişinin ölümü, yüzlerce kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılardan sonra halka sabır ve sükunet çağırısı yaparak onlardan yasal sınırları aşan tepkiler göstermemesini istedi.

 

Irak’taki dört Şii merciden biri olan Ayetullah İshak el-Feyyaz da Sadr semtine düzenlenen saldırıları kınayarak halktan sakin olmasını istedi. Halktan intikam saldırılarına girişmemesini isteyen Ayetullah Feyyaz da hükümetten olayın sorumlularının en sert şekilde cezalandırılmasını istedi.

 

Ayetullah Muhammed Said el-Hekim de olayla ilgili yaptığı açıklamada “Saddamcılarla müttefiklerinin mahrum ve mazlum Sadr semtine yönelik bu iğrenç saldırısını kınıyorum, müminlerden masum insanları hedef alan bu terörist saldırıya reaksiyon göstermemelerini istiyorum” dedi.

 

Mevcut durumu “kör bir fitne” olarak niteleyen Ayetullah Hekim, terörizme karşı yasal tedbirlerin alınmasını istedi.