Yemen: İsrail’e abluka devam edecek

img
Yemen: İsrail’e abluka devam edecek YDH

Sanaa hükümetinin Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Nasır el-Atifi, İsrail ve destekçileri için Kızıldeniz'deki tuzak ve kuşatmanın Gazze’de işlenen suçlar devam ettikçe süreceğini açıkladı.




YDH- El Alem televizyonunun haberine göre Sanaa merkezli Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümetinin Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Nasır el Atifi, Amerika’nın saldırısına verecekleri tepkinin sert ve acı verici olacağını söyledi

Askeri bir programda konuşan Atifi, “Amerikalılar, İngilizler ve Fransızlar şunu anlasın ki biz adaletsizliği kabul etmiyoruz. Biz asi ve zorluklar karşısında güçlü bir halkız. Kötü şansından dolayı bizimle uğraşmak zorunda kalanların kendinden başka suçlayacak kimsesi yoktur” dedi.

Atifi, Kızıldeniz’in İsrail ve destekçileri için bir tuzak ve kuşatmaya dönüştüğünü söyledi ve bu durumun Gazze’de işlenen suçlar devam ettikçe süreceğini ifade etti.

Yemenli bakan şöyle devam etti:

“Amerikalı ve Siyonist düşmanlar, Gazzeli çocuklara ve kadınlara karşı vahşi katliamlar yapabilecek durumda olduklarını ve kendilerine dur diyecek birilerinin olmadığını düşündü. Allah, ise hak ve adalet üzere olmak ve Filistin halkına dünyanın gözü önünde işlenen zulümlere karşı en ön sıralarda yer almak ve zafer kazanmak için Yemen halkını seçti.

Lider Seyyid Abdsulmelik el-Husi, düşmanların tüm komplolarını boşa çıkardı. Siyonizm'in hesaplarını bozdu ve haydut Siyonist varlığa veya Siyonistlerle işbirliği yapanların gemilerine karşı, füzeler, insansız uçaklarla saldırılar yapılması yönünde kesin emirler verdi.

Uluslararası hukuk, Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın canı istediğinde saldırdığı, kendi politikalarına hizmet edecek tutumlar için kullanmak üzere başvurduğu bir yalandır. Gazze'nin tanık olduğu suç ve katliamlar ile savunmasız halkını etkileyen suç ve katliamlar, uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin yüz karasıdır ve çifte standardın kanıtıdır."



Makaleler

Güncel