Netanyahu: Gazze'deki savaşı durdurmayacağız

img
Netanyahu: Gazze'deki savaşı durdurmayacağız YDH

İsrail başbakanı bugün yaptığı açıklamada, Gazze'deki savaşın tüm hedeflere ulaşılıncaya kadar durmayacağını söyledi.




YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bugün yaptığı açıklamada, 7 Ekim'de yaşananların bir daha asla yaşanmaması gerektiğini söyledi.

"Tüm hedeflerimize ulaşıncaya kadar Hamas'a karşı savaşı durdurmayacağız." diyen Netanyahu sözlerine şöyle devam etti: "Hizbullah, Hamas'tan ders almalı ve savaşçılarının yenilmez olmadığını bilmelidir."

İsrail başbakanının Gazze'deki savaşın devam edeceğine dair bu vurgusu, AB dış politika şefinin dün, Gazze Şeridi'nde acil bir ateşkes sağlanması gerektiğini dile getirerek, Gazze halkının yüzde 100'ünün bir gıda kriziyle karşı karşıya olduğunu söylemesi sonrası gerçekleşti.

Öte yandan İnsani İşlerden Sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik aralıksız bombardımanı sonrasında Gazze'nin yaşanmaz bir bölge haline geldiğini belirtti.

Lowcock yaptığı açıklamada şunları söyledi: “7 Ekim saldırılarından üç ay sonra Gazze artık bir ölüm ve umutsuzluk yeri haline geldi.”

Gazze'nin yaşanmaz hale geldiğini, Gazze halkının her gün varlığını tehdit eden saldırılara maruz kaldığını ve dünyanınsa sadece bunu izlemekle yetindiğini söyleyen Lowcock, “insani yardım teşkilatının, Gazze'de yerinden edilmiş iki milyondan fazla Filistinliyle ilgilenmek gibi imkansız bir görevle karşı karşıya olduğunu” belirtti.

AFP de cuma günkü bir haberinde, Gazze Şeridi'nin büyük bölümünün harabeye döndüğünü, güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerinin yanı sıra Gazze'nin orta kesimlerinde hava saldırılarının gece boyunca devam ettiğini söylemişti.