İsrail Savunma Bakanı Gallant: Hizbullah caydırılmazsa, İsrail Gazze savaşını Beyrut'a 'kopyala-yapıştır' yapabilir

img
İsrail Savunma Bakanı Gallant: Hizbullah caydırılmazsa, İsrail Gazze savaşını Beyrut'a 'kopyala-yapıştır' yapabilir YDH

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "Tek bir düşmanla değil, bir eksenle savaşıyoruz. İran, İsrail'in etrafında askeri güç oluşturuyor" açıklamasını yaptı.




YDH - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, işgal rejiminin Hizbullah ile savaşa girmekten 'korkmadığğını' ileri sürerek, grubun caydırılamaması halinde Gazze savaşını Beyrut'a 'kopyala-yapıştır' yapacakları tehdidinde bulundu.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine mülakat veren Gallant, Gazze'de yürütülen soykırım eylemlerinin 'mecburi' olduğunu savunarak, diğer amaçlarının yanı sıra bunun 'İran'ı ve vekillerini gelecekte benzer saldırılar düzenlememeleri konusunda uyarma işlevi göreceğini' öne sürdü.

Gallant, "Benim temel görüşüm: Tek bir düşmanla değil, bir eksenle savaşıyoruz. İran, İsrail'in etrafında askeri güç oluşturuyor," ifadelerini kullandı.

Bunun yanında Hamas, Hizbullah ve İran'ın 'İsrail'de hayatın nasıl akacağına karar vermelerine izin verilmesi fikrinin kabl edilemez' olduğunu savunan Gallant, İsrail'in önceliğinin Hizbullah ile bir savaşa girmek olmasa da '80 bin kişinin evlerine güvenli bir şekilde geri dönebilmesi gerektiğini' ve bu nedenle her şey başarısız olursa 'fedakarlık yapmaya hazır olduklarını' kaydetti.

Bakan, "Gazze'de neler yaşandığını görüyorlar. Beyrut'a kopyala-yapıştır yapabileceğimizi biliyorlar," diye konuştu.

Lübnan sınırında tansiyonun yükselmesine ilişkin yorum yapan Gallant, "Bu kolayca metastaz yapabilecek, daha fazla güvensizlik ve acıya neden olabilecek bir çatışma," değerlendirmesini yaptı.

Diğer yandan savaşı ve yüksek ölü sayısını savunan Gallant, İsrail'in Hamas'ı yok etme ve rehineleri serbest bırakma hedeflerine ulaşana kadar savaşın bittiğini ilan etmeyeceğini iddia etti.

Gallant, "7 Ekim, 1945'ten bu yana Yahudi halkı için en kanlı gün oldu. Dünyanın anlaması gerekiyor. Bu farklı bir şey," diye ekledi.