Washington Post: ABD, Netanyahu'nun iktidarını korumak için Hizbullah ile savaşa girmesinden endişeli

img
Washington Post: ABD, Netanyahu'nun iktidarını korumak için Hizbullah ile savaşa girmesinden endişeli YDH

Washington Post'a göre İsrail, Gazze savaşı nedeniyle gücü azalmışken Hizbullah'a karşı savaşta başarılı olmakta zorlanacak.




YDH - Washington Post gazetesinin üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Lübnan cephesini kendi siyasi bekası için kullanmasından endişeli.

Gazete, ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın İsrail'in Hizbullah'a karşı olası bir savaşta, özellikle de Gazze çatışması nedeniyle zayıflamış kuvvetlerle başarılı olmakta zorlanacağı yönündeki değerlendirmesini aktardı.

Hizbullah'ın artan kabiliyetlerine vurgu yapılan makalede, örgütün 'iyi eğitimli savaşçılara ve on binlerce füzeye' sahip olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca makalede, ABD'nin değerlendirmesinin Hizbullah'ın 'büyük bir çatışmadan kaçınma' eğiliminde olduğunu gösterdiği öne sürüldü.

Bununla birlikte makalede, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in bugün başlayan Orta Doğu turunda 'gerilimin tırmanmasını önlemek için atılacak somut adımları' görüşeceği kaydedildi.

İsrail güçleri ile Hizbullah arasında aralıklarla yaşanan roket ve silah atışları nedeniyle Lübnan sınırında gerilim tırmanırken, yaşananlar iki taraf arasında da 2006 yılında yaşanan büyük çaplı savaştan bu yana görülen en ciddi çatışmalara işaret etti.



Makaleler

Güncel