Anketlerde Netanyahu'ya destek çakıldı

img
Anketlerde Netanyahu'ya destek çakıldı YDH

İşgal rejiminin başbakanı ve Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, Gazze savaşının ardından kamuoyu yoklamalarında dramatik kayıplarla karşı karşıya kaldı.




YDH - İsrail'de Lahav Araştırma Merkezi tarafından Panel4All işbirliğiyle Maariv gazetesine yaptırılan ankete göre, Gazze'deki savaş, rehine meselesinin devam etmesi ve Hizbullah ile kuzey sınırındaki çatışmaların uzaması nedeniyle Likud Partisi bugün seçim yapılsa 16 sandalyeyle daha önce görülmemiş bir düşüş yaşayacak.

Ankete göre Başbakan Binyamin Netanyahu, başbakanlık rolü için uygun olduğuna dair onay oranlarında yüzde 5'lik bir düşüş görerek yüzde 29'luk bir orana geriledi.

Bununla beraber Benny Gantz, yüzde 3'lük bir artış yakalayarak yüzde 51'e yükseldi. Likud seçmenlerinin son seçimlerdeki mücadelesinde Netanyahu yüde 54 oy alırken Gantz yüzde 28 oy almıştı.

Ankete göre Mavi ve Beyaz Parti 39 vekille en büyük parti konumunda. Hemen ardından Netanyahu liderliğindeki Likud partisi sadece 16 vekil çıkarıyor.

Muhalefet lideri Yair Lapid'in liderliğindeki Yeş Atid partisi 13, Knesset üyesi Avigdor Lieberman'ın liderliğindeki Yisrael Beytenu ise 10 vekil çıkarıyor.

Ayrıca, aşırı sağcı Şas Partisi dokuz vekillik elde ediyor. Otzma Yehudit sekiz, Birleşik Tevrat Yahudiliği yedi, Dini Siyonist Parti ve Meretz de  sadece dört vekillik elde edebiliyor.



Makaleler

Güncel