Yemen: ABD ve İngiltere artık meşru hedefimiz haline geldi

img
Yemen: ABD ve İngiltere artık meşru hedefimiz haline geldi YDH

Sanaa merkezli Yemen hükümetinin en yüksek siyasi organı olan Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, Amerika ve ortaklarının yaptığı saldırıya tepki gösterdi.




YDH- Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, Amerika liderliğindeki bazı ülkelerin dün gece yarısından sonra Yemen’e düzenlediği saldırıların tüm uluslararası yasalara aykırı ve izah edilemez olduğunu belirtti.

Amerika, İngiltere, Avustralya, Kanada, Hollanda ve Bahreyn dün gece Yemen ordusuna ait bazı mevzilere havadan ve denizden saldırılar yapmıştı.

 Amerikan Başkanı Joe Biden saldırının ortak yapıldığını belirterek, “Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi” demişti.

 Yemen’in Saba Haber Ajansı’nın haberine göre Yemen Yüksek Siyasi Konseyi tarafından yayımlanan bildiride Amerika ve İngiltere’nin Yemen’e yaptığı saldırının uluslararası yasalara aykırı olduğu vurgulandı ve bu saldırıyla dünya barışının gerçek bir tehditle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Yemen Yüksek Konseyi “utanmazca ve iğrenç” diye nitelediği saldırıyla ilgili olarak “Bu saldırı, bölgeyi gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya getirdi ve bunun sonuçlarından Amerika, İngiltere ve Siyonistler sorumlu olacaktır” dedi.

Yemen’in yapılan saldırıya kendi egemenliğini ve bağımsızlığını savunma çerçevesinde cevap vereceğinin belirtildiği bildiride tüm Amerikan ve İngiliz çıkarlarının artık Yemen silahlı kuvvetleri için meşru bir hedef haline geldiği vurgulandı ve Amerika ve İngiltere’nin sevincinin kısa süreceği ifade edildi.

 



Makaleler

Güncel