İngiltere: Yemen'e yeniden saldırabiliriz

img
İngiltere: Yemen'e yeniden saldırabiliriz YDH

İngiltere Dışişleri Bakanı bugün yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Yemen’e yeniden saldırabileceğini söyledi.




YDH- Sky News’in haberine göre, Yemen'deki hedeflere yönelik saldırıyı savunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırıların devam etmesinin İngiltere'de daha yüksek fiyatlara yol açacağını söyledi.

Geçtiğimiz cuma sabahı, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, Yemen'in İsrail ve ABD gemilerine yönelik Kızıldeniz operasyonlarına yanıt olarak uçak, gemi ve denizaltılarla yaptığı saldırıda Yemen'de ondan fazla yeri hedef almıştı.

Amerikan Başkanı Joe Biden saldırının ortak yapıldığını belirterek, “Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi” demişti.

Saldırı sonrası açıklama yapan ABD'li yetkililer, Ensarullah'a ait eğitim alanları, hava üsleri ve insansız hava aracı bakım tesislerinin hedef alındığını duyurmuştu.

Bu saldırının hemen ardından karşılık veren Ensarullah güçleri de Kızıldeniz’deki “düşman mevzilerine” balistik füze ateşlediklerini bildirmişti.

Yemen’e yapılan söz konusu saldırı sonrası, aralarında Hamas, Filistin İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin de bulunduğu Filistinli gruplar, Yemen halkına destek veren bir açıklama yaparak füze saldırısını kınamıştı.

David Cameron, yapılan saldırıların, Yemen’in yeteneklerini bir ölçüde azaltmaya yardımcı olacağını söyledi.

İngiliz yayın kuruluşu The Economist'te yer alan bir analize göre, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik son askeri saldırısı, İsrail gemilerine yönelik saldırıları durdurmakta başarısız olurken, Sana'nın bölgesel bir güç olarak gücünü ve popülaritesini artırdı.

"Yemenliler gemilerin geçişini engellerse, hayati önem taşıyan tedarik zincirleri tehdit edilecek ve İngiltere'de ve dünyada fiyatlar artacak" diyen İngiltere Dışişleri Bakanı, Cameron sözlerine şöyle devam etti: "Umarım bu hava saldırıları Yemenlilere Kızıldeniz'deki saldırılarını durdurmaya kararlı olduğumuz mesajını vermiştir. Müttefiklerimizle birlikte çalışacağız ve her zaman seyrüsefer özgürlüğünü savunacağız."

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da bugün Mail on Sunday'e verdiği demeçte, Yemen'in Kızıldeniz'deki saldırılarının “dünyanın daha zorlu hale geldiğini ve muhtemelen son on yıllardaki en istikrarsızlaştırıcı saldırılar olduğunu gösterdiğini” söyledi.



Makaleler

Güncel